Why

KELLY INDIRA BUIS

"The practice of peace and reconciliation is one of the most vital and artistic of human actions" Vietnamese Buddhist monk and peace activist Thich Nhat Hanh.

MARTIN WÖRSDÖRFER

Vrede en Recht zit in het DNA van Den Haag. We moeten dat continu laten zien, ervaren en ervan leren!

JOHAN LEDEBOER

Mensen te inspireren en verbinden om een bijdrage te leveren aan vrede

 

MAARTEN OKKERSEN

Museon is een museum voor cultuur en wetenschap, we inspireren onze bezoekers om de wereld te ontdekken. Vandaar dat we voor het Just Peace Festival een citaat van Albert Einstein hebben gekozen: “Peace cannot be achieved through violence, it can only be attained through understanding”.

INGRID DE BEER

‘Peace is a verb’

Maryam Faghihimani

 

ARWIN TOUW, AT EVENTS

Wie geen vrede wil, zal oorlog krijgen!

 

HENK SCHOLTEN

“Vluchtelingen zijn er, omdat er geen vrede is. Exodus, onze bijdrage aan Just Peace, gaat over vluchtelingen. En dus over de noodzaak van vrede.”

ERNST VAN DEN BERG, DEN HAAG CITYBRANDING

“True peace is not merely the absence of tension, it is the presence of justice.”

Dr. Martin Luther King

ERIK DE BAEDTS, ALGEMEEN DIRECTEUR CARNEGIE STICHTING

Just Peace. Gewoon vrede. Just Peace. Rechtvaardige vrede. Kun je wel gewoon vrede hebben, als de situatie voor veel mensen niet rechtvaardig is? Vrede door recht, daar houden de internationale gerechtshoven in het Vredespaleis zich mee bezig.

MADS NISSEN, WINNAAR WORLD PRESS PHOTO 2015

To me Peace is Love

 

FRANS SCHEFFERS, DIRIGENT GIVE PEACE A VOICE

“Peace is but a single word, but when voiced by singers, musicians, dancers, poets and writers, it will be a rallying cry for harmony in the world”.

 

HAAGSE INTERNATIONALE OPEN DAG

Den Haag is een open stad zonder stadsmuren. En gelegen aan de eindeloze ‘open’zee. Tijdens het Just Peace festival openen de internationale instellingen die aan vrede werken hun deuren. Transparantie en outreach zijn trends van deze tijd. Den Haag staat voor openheid.

DIRECTEUR HUMANITY HOUSE, LISETTE MATTAAR

Just Peace betekent voor het Humanity House… mensen laten zien dat leven in vrede en vrijheid kwetsbaar is. Bij ons kun je zelf de reis van een vluchteling afleggen. Zo ervaar je even hoe het leven is voor al die mensen die het zónder vrede en vrijheid moeten stellen.

GRENZELOOS DOOR HOLLAND

Als je het niet zeggen mag, dans het dan! Tijdens Just Peace vieren we het recht om jezelf te kunnen uiten. Vier de vrijheid met dans, want dans is universeel!

 

EDWIN RUIGROK

Toen wij de afgelopen jaren hebben nagedacht over de pay off van onze organisatie wilden we uiteraard de kern treffen van het vredeswerk.

MAURITS HOENDERS

Wat doe jij voor persoonlijke vrede?

 

LEONIE PERSOON, THE HAGUE BOAT

Vrede is kwetsbaar je kunt haar vermorzelen met een enkel woord