Myanmar: A visual guide to the spring revolution

  • Datum: 20 januari 13:00 - 14:00
  • Locatie: International Institute of Social Studies, Aula A  Kortenaerkade 12, 2518 AX The Hague 

In samenwerking met Visual Rebellion Myanmar en Human Rights in the Picture, organiseert IISS een fototentoonstelling over de verschillende gemeenschappen die betrokken zijn bij de straatprotesten in Myanmar. Deze foto's zijn genomen door een team van jonge journalisten in de weken na de militaire coup van 1 februari 2021 in Nay Pyi Daw. Sommigen van hen blijven in Myanmar, sommigen zijn verbannen, maar allen doen nog steeds verslag van wat er in het land gebeurt.

De lancering wordt gehouden in Aula A op 20 januari 2023, 13:00 - 14:00 uur. 

Laure Siegel, oprichter van Visual Rebellion Myanmar, Mi-Kun, een Birmese journalist en Thet Oo Maung, een Birmese filmmaker zullen online aanwezig zijn en praten over hun ervaringen met het documenteren van verzet tegen het militaire regime via verschillende journalistieke en artistieke vormen te midden van ernstige escalerende repressie.

Kom naar de discussie, gevolgd door een kleine versnapering in de Butterfly Bar op de eerste verdieping van het ISS-gebouw.

Kunt u niet aanwezig zijn op de lanvering? Geen zorgen! U kunt op elk moment tijdens de openingstijden van ISS langskomen, want de tentoonstelling blijft een maand lang in het Atrium staan.

U kunt ook "Myanmar // A Visual Guide to the Spring Revolution" kopen, een fotoboek geproduceerd door het Visual Rebellion Myanmar collectief dat een chronologie van de gebeurtenissen sinds de staatsgreep weergeeft. Met uw bijdrage steunt u de financiering van de journalisten van Visual Rebellion die verslag uitbrengen over Myanmar.


International Institute of Social Studies, Aula A 

Kortenaerkade 12, 2518 AX The Hague 


Kortenaerkade 12
2518 AX The Hague 

Toon op kaart

Aanmelden