Mercy Corps is een wereldwijd team van humanitaire hulpverleners, die in de frontlinies van de grootste crises van vandaag samenwerken om een toekomst van mogelijkheden te creëren, waarin iedereen kan bloeien.

Onze missiehet verlichten van lijden, armoede en onderdrukking door mensen te helpen veilige, productieve en rechtvaardige gemeenschappen op te bouwen.

In meer dan 40 landen over de hele wereld werken meer dan 5.600 teamleden zij aan zij met mensen die te maken hebben met armoede, rampen, gewelddadige conflicten en de acute gevolgen van klimaatverandering. Wij zetten ons in voor het creëren van wereldwijde verandering door lokale impact - 85% van onze teamleden is afkomstig uit de landen waar ze werken.

We hanteren een alomvattende aanpak voor elke uitdaging, waarbij we problemen vanuit meerdere invalshoeken benaderen. En we gaan verder dan noodhulp: we werken samen met lokale overheden, vooruitdenkende bedrijven, sociale ondernemers en mensen die in kwetsbare gemeenschappen leven, om gedurfde oplossingen te ontwikkelen die blijvende verandering mogelijk maken.

We nodigen u uit om de korte video hieronder te bekijken, meer te weten te komen over ons werk, en ons te vergezellen op onze reis om de wereld voorgoed te veranderen.