De Koreaanse Golf

  • Datum: 20 februari 19:00 - 21:30
  • Locatie: Nieuwspoort


We zijn in de ban van Korea. Van kimchi tot K-pop en van Squid Game tot Samsung, Zuid-Korea verovert onze keukens, woonkamers en broekzakken. Waarom spreekt de Koreaanse cultuur ons opeens zo aan? En wat moeten we weten om het land dat ons cultureel steeds meer beïnvloedt echt te begrijpen?

In De Koreaanse Golf neemt Remco Breuker je mee naar het land vol tegenstellingen. Een maatschappij waarin groepsgedrag, conformeren en gehoorzaamheid de dienst uit lijken te maken. Maar ook waarin culturen van opstandigheid en individualiteit floreren. Een land waar de straten veilig zijn, maar waar de gangster een belangrijk culturele icoon is.

Hoe kon het land zich ontwikkelen van een dictatuur in een vrij samenleving - in tegenstelling haar noorderbuur? Welke trauma’s en taboes hebben de samenleving gevormd? En hoe zien de Koreanen hun eigen toekomst? Remco Breuker leert je De Koreaanse Golf het echte Korea kennen.

  • Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van o.a. zijn nieuwe boek De Koreaanse Golf
  • Annette van Soest is journalist en presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Dit evenement is onderdeel van SPREEEK, een platform van 20+ instellingen in Den Haag. Samen organiseren ze debatten en dialogen over actuele maatschappelijke thema's. SPREEEK.nl laat je zien wat er in Den Haag speelt. Door middel van een uitgebreide agenda, themapagina's, inspirerende artikelen en podcasts word je meegenomen in al het moois dat Den Haag te bieden heeft op het gebied van debat en dialoog.

Praktische informatie:

Avond 20 februari 2023

Inloop: 19:00 uur

Start: 19:30 uur (tussendoor is er een pauze)

Eind: 21:30 uur

Prijs voor kaartjes:

  • Regulier: €17,50
  • Poorters (leden Nieuwspoort): €15,-.

U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor de Chef’s Special a €15,50 en dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

  • Wakadori kip, Fried rice, mais, taugé, oestersaus, lombok, koriander of Tempeh (vegetarisch)

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 67
2594AC, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden