Dekolonisatie van religie, conflict en vrede: Weerstand tegen de Binaire Islam vs West/Rest

  • Datum: 22 februari 18:30 - 19:30
  • Locatie: Leiden University College, Floor 1

Doe mee met Universiteit Leiden voor het volgende Fireside Peace Chats evenement op 22 februari. Deze evenementen zijn informele, intieme discussies met wereldwijde deskundige vredesbouwers.

Dit evenement richt zich op de geopolitiek van vrede en conflict en het dekoloniseren van het debat over religie, vrede, en conflict. De spreker zal zich concentreren op Sri Lanka als een case study met mogelijkheden voor vergelijkende conflictanalyse met Noord-Ierland en Korea.

Aanmelden is niet nodig! Kom gewoon naar de locatie, Leiden University College Floor 1, voor een gastvrije, educatieve, en informele sfeer om te leren over en te discussiëren over vredesopbouw en dekolonisatie.

Jude Lal Fernando is Associate Professor aan de School of Religion, Theology, and Peace Studies van Trinity College, University of Dublin. Hij is directeur van het Trinity Centre for Post-Conflict Justice. Zijn laatste publicaties zijn Resistance to Empire and Militarization: Reclaiming the Sacred ( 2021) and Faith in the Face of Militarization: Indigenous, Feminist and Interreligious Voices ( 2022). Hij was gasthoogleraar aan de Tampere Universiteit in Finland, de Uppsala Universiteit in Zweden, en de Ritsukeikan en Sophia Universiteiten in Japan. Hij is coördinator van het Volkstribunaal voor Sri Lanka (tribunalen van Dublin, Bremen en Berlijn) en leeft in ballingschap in Ierland vanwege zijn verzet tegen de oorlog tegen de Tamils in Sri Lanka.

Leiden University College, Floor 1


Anna van Buerenplein 301
2595 DG, The Hague

Toon op kaart

Aanmelden