Documentaire-avond: Nasrin

  • Datum: 10 maart 18:00 - 22:00
  • Locatie: Het Koorenhuis

Deze maand vertoont de Transitiecinema de film 'Nasrin' tijdens hun documentaire-avond. De documentaire wordt gevolgd door een Q&A met deskundigen over het onderwerp en tijd voor een drankje en discussie na afloop.

Nasrin is een in het geheim gefilmd persoonlijk portret van de Iraanse mensenrechtenadvocate Nasrin Sotoudeh. Het feit dat ze momenteel in de gevangenis zit omdat ze opkomt voor de mensen- en vrouwenrechten, maakt deze documentaire des te urgenter. Een must-see masterclass in moed en optimisme.
Sinds Nobelprijswinnares Shirin Ebadi haar aanmoedigde om rechten te gaan studeren, zet Nasrin Sotoudeh zich in voor de rechten van vrouwen, kinderen, religieuze minderheden en vele anderen wier rechten onder de Iraanse islamitische wetten worden verpletterd. Nasrin schildert een portret van haar werk en leven, tot aan haar tweede gevangenschap in 2018, en van de bredere Iraanse vrouwenrechtenbeweging. En wanneer de aandacht uitgaat naar Nasrins man Reza en hun twee kinderen, wordt het een echt liefdesverhaal.

Programma
18.00-19.30 TransitieCinema Dinerbuffet (koop een online ticket voor het diner vóór 8 maart!)
19.30 Vertoning "Nasrin"
21.00 Q&A met experts
21.40 Borrel en discussie

Voor meer informatie, klik hier.

Let op: dit evenement is in het Nederlands.

Het Koorenhuis


Prinsegracht 27, Den Haag
2512 EW The Hague

Toon op kaart

Aanmelden