Faith in Human Rights

  • Datum: 08 december 12:15 - 17:00
  • Locatie: De Haagse Hogeschool

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend werd. Toch komen schendingen ervan nog in elk deel van de wereld voor. Mensenrechten zijn echt geen ver-van-je-bed-show – denk maar eens aan de CoronaCheck en het recht op privacy of de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen en het recht op gelijkheid. Misschien werk je zelfs onbewust en indirect mee aan mensenrechtenschending, bijvoorbeeld door kleding te kopen die geproduceerd kan zijn met behulp van kinderarbeid of door een reep chocola te eten waarvan de cacao geoogst is door slaven. Maar hoe kom je daar nou achter? Welke actie kun je zelf ondernemen?

Mensenrechten zijn niet vanzelfsprekend. We moeten alert blijven op de naleving ervan en dat begint bij meer kennis en bewustwording. Daarom is er op 8 december het festival ‘Faith in Human Rights' bij de Haagse Hogeschool.

Aan hand van sprekers, workshops, een markt, en een tentoonstelling kom je erachter hoe mensenrechten ook in jouw leven een belangrijke rol spelen, en hoe jij kunt bijdragen aan het creëren van een cultuur in het onderwijs, een organisatie, of de samenleving met aandacht voor mensenrechten.

Programma

12:15 – 13:00 Inloop aula, markt en tentoonstelling van studentenproducten

13:00 – 14:00 Dagvoorzitter Malou van Hintum in gesprek met studenten en experts over mensenrechten dichtbij huis

14:00 – 14:30 Keynote mensenrechtenjurist Daphina Misiedjan

14:30 – 16:00 Workshop, klik hier voor het overzicht om een keuze te maken

Vanaf 16:00 Borrel , markt en tentoonstelling van studentproducten

  • Niet alle onderdelen zijn beschikbaar in Engles en Nederlands. Voor meer informatie klik hier.
  • Voor meer informatie over het evenement, klik hier.

Hoe doe ik mee?

Vul dit formulier in en laat weten welke workshop je wilt volgen.

Wacht niet te lang, want sommige workshops hebben beperkt plek. Zonder ticket is alleen de muziekvoorstelling in de aula toegankelijk.

De Haagse Hogeschool


Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden