Film Screening: Eternal Springs

  • Datum: 09 oktober 14:00 - 15:56
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat.

Regie: Jason Loftus
China 2022
Taal:
Chinees/Engels. Engels ondert.

Het spannende en emotionele verhaal van een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wisten over te nemen. Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat. ‘De geschiedenis heeft de Chinezen een les geleerd,’ horen we aan het begin van Eternal Spring.‘ Wie durft op te staan tegen de Partij, zal lijden.’ Toch is opstaan tegen de Chinese Communistische Partij precies wat een groep leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong deed. 

Op 5 maart 2002 braken ze in tijdens een uitzending van de Chinese staatstelevisie en lieten een video zien over de beweging. Hun verhaal is tot een animatie gemaakt door cartoonist Daxiong, zelf ook Falun Gong-beoefenaar. Zijn adembenemende en ijzingwekkende geanimeerde scènes worden afgewisseld met interviews met vele hoofdpersonen – dat wil zeggen: degenen die het overleefden en China wisten te ontvluchten. Naast de spannende verhalen over mensen als ‘Mr. White’, de onbevreesde en gepassioneerde ‘Big Truck’ en meesterbrein Liang – een grootmeester in geheime guerrillainformatiecampagnes – overpeinst Daxiong zijn eigen keuzes en dilemma’s, en gaat de confrontatie aan met zijn pijn.

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511BN, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden