Gesprek voor morgen: drie talks over ons koloniaal verleden

  • Datum: 28 juni 20:00 - 21:30
  • Locatie: Haags Historisch Museum

Inmiddels staat de tentoonstelling Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden een kleine anderhalve maand in het Haags Historisch museum. Vanaf 31 mei organiseren ze in het kader van deze tentoonstelling een drietal avonden (31 mei, 28 juni en 16 augustus) met de naam Gesprek voor morgen, bedoeld om nieuwe perspectieven te bieden op de koloniale geschiedenis.

Een jonge generatie onderzoekers, schrijvers en makers biedt nieuwe perspectieven op onze koloniale geschiedenis. Op drie verschillende avonden gaan ze met elkaar én het publiek in gesprek.

Iedere avond heeft een eigen thema en bestaat uit een lezing, een performance en een panelgesprek tussen panelleden en publiek. Op woensdag 28 juni vind het tweede gesprek plaats: "De kracht van herdenken".

Het bestaande verhaal is verouderd en aan een update toe...

Den Haag krijgt een monument om stil te staan bij het trans-Atlantische slavernijverleden van de stad. Voorafgaand aan dit besluit is er veel discussie gevoerd over de vraag of dit één monument zou moeten zijn voor herdenking van het gehele koloniale verleden. Het roept de vraag op welke (historische) gebeurtenissen herdacht worden in Den Haag, en door wie? Hoe gaan we hier als stad mee om? Wat is de betekenis van herdenken en welke rituelen zijn hierbij belangrijk?

Kosten per avond: € 8,- (inclusief koffie/thee)

Haags Historisch Museum


Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden