Gesprek voor morgen: drie talks over ons koloniaal verleden

  • Datum: 16 augustus 20:00 - 21:30
  • Locatie: Haags Historisch Museum

Inmiddels staat de tentoonstelling Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden een kleine anderhalve maand in het Haags Historisch museum. Vanaf 31 mei organiseren ze in het kader van deze tentoonstelling een drietal avonden (31 mei, 28 juni en 16 augustus) met de naam Gesprek voor morgen, bedoeld om nieuwe perspectieven te bieden op de koloniale geschiedenis.

Een jonge generatie onderzoekers, schrijvers en makers biedt nieuwe perspectieven op onze koloniale geschiedenis. Op drie verschillende avonden gaan ze met elkaar én het publiek in gesprek.

Iedere avond heeft een eigen thema en bestaat uit een lezing, een performance en een panelgesprek tussen panelleden en publiek. Op woensdag 16 augustus vind het tweede gesprek plaats: "De smaak van vandaag".

Het bestaande verhaal is verouderd en aan een update toe...

Deze avond vieren we de rijkdom aan smaken in ons eten. Eten brengt mensen samen, maar is soms ook onderdeel van discussie. Zo zorgde de plaatsing van de Indische rijsttafel op de Lijst Immaterieel Erfgoed Nederland voor veel ophef. Slavernij, kolonisatie, oorlog en migratie lieten hun sporen achter in onze keukens. Zijn we ons bewust van de politieke lading rondom onze favoriete gerechten? En wat is de invloed daarvan op de eetcultuur in Den Haag?

Kosten per avond: € 8,- (inclusief koffie/thee)

Haags Historisch Museum


Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden