Hoe bereiken we de SDG's?

  • Datum: 11 mei 10:30 - 11:30
  • Locatie: Campus the Hague - University Leiden and online

We staan op de helft van de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals (SDG's) die in 2015 door alle 193 leden van de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Zullen we ze tegen 2030 bereiken, of slagen we er niet in ons op zo'n manier te organiseren dat de vereiste impact kan worden gegenereert? Zijn de SDG's een onmogelijke missie in een wereld vol crises (conflicten, pandemie, klimaatverandering...)? Of zijn er vonken van hoop waardoor we deze globale doelstellingen toch nog kunnen bereiken? En zo ja, wat wordt er dan van ieder van ons gevraagd? Welke kracht en ideeën hebben jongeren voor de toekomst? En wat motiveert de sprekers om een carrière in mondiale ontwikkeling na te streven, ondanks de enorme uitdagingen?

Dit evenement maakt deel uit van een bezoek van Achim Steiner (UNDP Administrator) aan Den Haag. Hij zal spreken met jongeren, maatschappelijke organisaties, parlement en overheid om te bespreken hoe Nederland en UNDP samen blijvende impact kunnen genereren voor een rechtvaardigere en duurzamere wereld.

Achim Steiner en Kitty van der Heijden (directeur-generaal, Nederlandse MFA) zullen ook hun persoonlijke drijfveren delen en aangeven wat volgens hen de uitdagingen en redenen voor optimisme zijn. Zij zullen het publiek uitdagen om na te denken over welke rol ieder van ons kan spelen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Natuurlijk kijken zij er ook naar uit om door u te worden uitgedaagd!


Over de sprekers

  • Achim Steiner is UNDP Administrator, het hoofd van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, en een van de meest invloedrijke personen binnen de VN op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking. Achim is een visionaire en inspirerende publieke spreker met duidelijke ideeën over wat er nodig is om de SDG's te bereiken.
  • Kitty van der Heijden is directeur-generaal Internationale Samenwerking bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij is onder meer verantwoordelijk voor het beleid, de uitvoering en de financiering van ontwikkelingssamenwerking. Kitty spreekt met passie en enthousiasme over haar werk en wat haar drijft.

De moderator is de 'UN Youth Representative', geïnteresseerd in duurzame ontwikkeling en mensenrechten.

Dit evenement wordt mede georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het United Nations Development Programme (UNDP) en Universiteit Leiden - Campus Den Haag, het Auditorium.

Campus the Hague - University Leiden and online


Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden