Just Peace Movie Night x Hague Talks

 • Datum: 05 juni 18:00 - 21:30
 • Locatie: The Hague Humanity Hub

Kom naar The Hague Humanity Hub op 5 juni voor een speciale Just Peace Movie Night als onderdeel van de Hague Justice Week over milieurechtvaardigheid met Just Peace The Hague en Hague Talks. Klimaatrechtvaardigheid wordt wereldwijd steeds belangrijker, en nergens meer dan in landen die het meest worden getroffen door klimaatverandering en zeespiegelstijging.

In samenwerking met Movies that Matter vertonen we daarom de film Anote's Ark van Matthieu Ritz. Een documentaire die het verhaal vertelt van het eilandstaat Kiribati, dat drastisch wordt getroffen door de klimaatverandering. Anote's Ark toont de strijd van de president van Kiribati, Ton, in een context van VN-klimaatonderhandelingen in Parijs. Dit verhaal wordt afgewisseld met het persoonlijke verhaal van Tiemeri, een moeder van zes kinderen die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat zij en haar gezin in veiligheid kunnen komen in Nieuw-Zeeland.

De film zal worden gevolgd door een speciale Hague Talks editie; een gesprek met deskundigen over het onderwerp, waarin we zullen ingaan op het onderwerp ecocide, milieurechtvaardigheid en hoe Mozambique en zijn opperrechter werken aan een rechtvaardiger toekomst voor zijn bevolking.

Over de sprekers: 

 • Jojo Mehta, medeoprichter en  directeur van Stop Ecocide International. Jojo heeft het voortouw genomen in de beweging om ecocide als misdaad aan te merken bij het Internationaal Strafhof. Haar uitgebreide ervaring in het coördineren van juridische ontwikkelingen, diplomatieke druk, en publieke verhalen, gekoppeld aan haar heldere en innemende communicatiestijl, maken haar een inspirerende en deskundige spreker om de dringende kwestie van milieurechtvaardigheid aan te pakken.
 • Mert Kumru is een campagnevoerder voor World Youth for Climate Justice hier in Europa. Nu klimaatrechtvaardigheid een steeds breder geaccepteerde term wordt, biedt Mert ons de mogelijkheid om meer te leren over het zoeken naar rechtvaardigheid voor degenen die door de klimaatverandering worden getroffen.
 • Ida Simonsen zal het evenement modereren. Ida is boer in opleiding, agro-ecologie activist, en Nederlands VN Jongerenvertegenwoordiger voor Biodiversiteit en Voedsel. Ze is vooral actief op het snijvlak van milieurechtvaardigheid, mensenrechten en agrarische transformatie met een focus op democratisering en jongerenparticipatie.

Het evenement sluit aan bij het algemene thema van Hague Justice Week: "het bevorderen en bespreken van rechtvaardigheid en mensenrechten op verschillende niveaus". Door de nadruk te leggen op milieurechtvaardigheid wordt de cruciale rol benadrukt die het recht speelt bij de bescherming van het milieu en het waarborgen van gerechtigheid voor mens en planeet.

  Reserveer nu je (gratis) kaartje! Let op, dit evenement is Engelstalig!

  The Hague Humanity Hub  Fluwelen Burgwal 58
  2511 CJ Den Haag

  Toon op kaart

  Aanmelden