Kinderen voor Mensenrechten - Internationale Tekenwedstrijd

  • Datum: 31 oktober
  • Locatie: All Locations

Wat betekenen mensenrechten voor jou? En waarom moeten ze worden gerespecteerd en verdedigd?

Het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties heeft samen met de Spaanse kunstenaar Cristobal Gabarron en de Gabarron Foundation een internationale tekenwedstrijd uitgeschreven waarin jongeren worden aangespoord om na te denken over het belang van mensenrechten.

Als je tussen de 10 en 14 jaar oud bent, geef dan uiting aan jezelf door deel te nemen aan deze wereldwijde kunstwedstrijd ter ere van de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, een van de belangrijkste documenten van de 20e eeuw.

Jonge kunstenaars hebben tot 31 oktober 2023 de tijd om hun kunstwerk in te zenden. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 december, wereldwijd gevierd als de Dag van de Mensenrechten.

De Universele Verklaring en haar 30 artikelen, aangenomen door de Verenigde Naties op 10 december 1948, bevorderen fundamentele mensenrechten zodat elke vrouw, man en kind op deze planeet in waardigheid en vrede kan leven en zich ontwikkelen - van het recht op leven, vrijheid en veiligheid tot het recht op onderwijs en vrijheid van meningsuiting en vereniging, evenals het recht op werk, gelijke beloning en vrijwaring van elke vorm van discriminatie.

De creaties van de winnaars zullen op verschillende locaties worden tentoongesteld voordat ze deel gaan uitmaken van de kunstcollectie van een van de eerste musea ter wereld gewijd aan kinderkunst, opgericht door de Gabarron Foundation. Het Queen Sofia Children's Art Museum, gevestigd in Valladolid, Spanje, heeft een collectie van ongeveer 60.000 kunstwerken die door kinderen over de hele wereld zijn gemaakt.

Volg de wedstrijd op sociale media met de hashtag: #kids4humanrights | #StandUp4HumanRights

All LocationsAanmelden