Lancering De Toekomst Kamer

  • Datum: 28 maart 15:30 - 18:30
  • Locatie: Nieuwspoort

De Toekomst Kamer: over het belang van een langetermijnperspectief in de politiek

Wat zijn de effecten van politieke keuzes op de lange termijn?

Politiek richt zich vaak op de korte termijn. Politici moeten zich immers binnen vier jaar bewijzen. Maar wat zijn de effecten van politieke keuzes op de lange termijn? En tot welke mogelijke toekomstscenario’s kunnen deze keuzes leiden? De Toekomst Kamer brengt de maatschappelijke gevolgen van beleidskeuzes in kaart en bevraagt de politiek hierover. Met name bij de vraagstukken waar technologie en samenleving elkaar raken.

De Toekomst Kamer is een denktank van overheidsorganisaties, kennisinstellingen, marktpartijen en het maatschappelijk middenveld. Met meer dan 50 organisaties vormen ze de onafhankelijke buitenwacht. Ze bieden inzichten belangeloos aan de Tweede Kamer aan. Samen werken ze aan een betere toekomst voor Nederland.

Op 28 maart wordt De Toekomst Kamer in Nieuwspoort gelanceerd met een voordracht van Barbara Kathmann (Voorzitter Kamercommissie Digitale Zaken), een panelgesprek over het belang van langetermijndenken in de politiek en de installatie van de Toekomst Kamerleden.

Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT)
De Toekomst Kamer is een initiatief van STT. STT werkt aan lange termijn toekomstverkenningen en onderzoekt welke mogelijke invloed technologie heeft op uiteenlopende maatschappelijke thema's. STT doet geen voorspellingen maar beschrijft alternatieve toekomstbeelden. De resultaten van de verkenningen worden op uiteenlopende manieren gepresenteerd: rapporten, artikelen, documentaires en serious games.

Praktische informatie
Datum: donderdag 28 maart 2024
Locatie: Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Inloop: 15.30 uur
Aanvangstijd: 16.00 uur (tot 18.30 uur)
Aanmelden: stuur een e-mail naar info@stt.nl , daarbij dient u zich ook aan te melden voor toegang tot Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw via deze link.

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 67
2511 CL, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden