My Point, Your View Tentoonstelling

  • Datum: 11 oktober 9:00 - 16:00
  • Locatie: Atrium City Hall

Tentoonstelling My Point, Your View van Artists’ Safe Haven resident Yves Kulondwa

‘My Point, Your View’ toont het werk van de Congolese cartoonist en kunstenaar Yves ‘Kayene’ Kulondwa. Met zijn werk deelt de kunstenaar zijn perspectief op maatschappelijke issues en klimaatverandering door middel van scherpe symboliek met een komische touch. De tentoonstelling is van 11 t/m 25 oktober in het Atrium Den Haag te zien. Deze tentoonstelling is onderdeel van Just Peace The Hague.

Yves ‘Kayene’ Kulondwa is tijdelijk in Den Haag in het kader van het Artists’ Safe Haven initiatief van de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice & Peace Nederland. Internationale kunstenaars die gevaar lopen vanwege hun werk, vinden in Den Haag voor drie maanden een veilige en inspirerende plek waar ze kunnen opladen en nieuwe netwerken, technieken en supporters kunnen vinden.


Yves ‘Kayene’ Kulondwa over My Point, Your View

Ik ben afgestudeerd in Economie, een journalist, en bovenal een cartoon kunstenaar.

Ik kom uit Bukavu, een stad in het noorden van de Democratische Republiek Congo (DRC), het rijkste land in minerale bronnen in Afrika en nummer 7 in de wereld. Tegelijk is het ook één van de landen met de armste bevolking ter wereld, gerangschikt op de 143ste plek van 197 op het gebied van geletterdheid.

Daarnaast heeft de DRC een geschiedenis met een uitgebreid koloniaal verleden, decennia van dictatuur, verschillende dodelijke en gewapende conflicten en wijdverspreide corruptie. Mijn passie voor rechtvaardigheid en gelijkheid hebben mijn ontwikkeling als cartoon kunstenaar gevormd. Ik gebruik karikaturen, omdat die het mogelijk maken om gevoelige, harde of taboe onderwerpen in de maatschappij aan te kaarten met een zekere lichtheid.

Tijdens mijn carrière heb ik mijn gevoel voor waarnemen, mijn verbeelding en mijn potlood gebruikt om te informeren, problemen aan de kaak stellen en mijn mening te delen.

Vaak vragen mensen: ‘Waarom hebben jouw tekeningen vaak een melancholische satirische ‘je ne sais quoi’?’ Nou, misschien komt dat omdat het kamp aan de overkant, voortdurend probeert een overdreven verwaterd beeld van de situatie te verkopen.

https://www.linkedin.com/in/yves-kulondwa-489aa6102/

Justice & Peace Nederland
Justice & Peace is een non-profit organisatie in Den Haag, die zich inzet voor het verdedigen en aanmoedigen van respect voor mensenrechten en sociale gerechtigheid, wereldwijd en in Nederland.
justiceandpeace.nl

Just Peace The Hague

De organisatie Just Peace geeft vrede en recht een belangrijke plaats in het hart en handelen van bewoners, ondernemers en organisaties in de stad van Vrede & Recht, Den Haag.
www.justpeacethehague.com

Atrium City Hall


Spui 70
2511 BT Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden