ReRoot: Mijn Vrouw

  • Datum: 11 mei 14:00 - 17:30
  • Locatie: Museum Sophiahof

Over theaterstuk 'Mijn Vrouw'

Wat gebeurt er als een volwassen man zijn trauma’s nog niet heeft verwerkt en het afreageert op zijn partner? Stap in het verhaal achter gesloten deuren, waarin Mingus (Waikuma Pentury) vecht tegen zijn eigen demonen en Joyce (Jennie Cruz) het slachtoffer wordt van zijn destructieve gedrag. Een verhaal waar loyaliteit en liefde tegenover eigen kracht en eigenwaarde staat.

Met een mix van drama, emotie, dans en een vleugje hoop, krijg je een fragment uit hun leven te zien, waarin liefde verstrikt raakt in de duisternis van onverwerkte trauma's.
Elk moment zal je dieper raken dan de vorige, terwijl je getuige bent van hun emotionele strijd en de impact van huiselijk geweld.

Maker Waikuma Pentury

Waikuma Pentury heeft Molukse en Papoease roots. Hij staat met één been in het uitvoerende dansveld en met het andere in de start van een carrière als theater- en dansmaker. Zijn realiteit en leefomgeving zijn het vertrekpunt voor al zijn werk. Zijn roots hebben hem gevormd tot een mens met traditionele waarden en kijk op man-vrouw relaties. Hij komt uit een gezin waar de rollen ook op die manier verdeeld waren. Het was een gewelddadige plek. Dit geweld deed hem zoeken naar een uitweg. Die vond hij buitenshuis in dans en vechtsport. Nu, na een flinke reis naar gezonde volwassenheid, voelt het als zijn taak om het universele verhaal over huiselijk geweld op de planken te brengen. De niet-gehoorde stem van (jong & volwassen) slachtoffers van huiselijk geweld.
Om het echte gevoel en verhaal van de bijbehorende giftige combinatie van gevoelens van onveiligheid, liefde en wantrouwen te delen. Daarvoor wil hij zijn achtergrond in dans en vechtsport inzetten.
Inmiddels is hij niet alleen persoonlijk gegroeid, maar ook als professional door te spelen in verschillende stukken van o.a. Don’t Hit Mama, Backbone, Wat We Doen en Theater Rotterdam.

Programma

13:45 Inloop met ontvangst door host
14:00 Welkom
14:05 Theaterstuk (35 min)
14:40 Nagesprek (discussie en reflectie) met Waikuma Pentury en Jennie Cruz Calvo (20 min)
15:00 Pauze
15:15 Workshops (60 min)
- Workshop 1: Sophiazaal: Het inspirerende verhaal van een overlever (Cherinda Zwier) in een kunstzinnige performance
- Workshop 2: Alexanderzaal: Workshop huiselijk geweld
- Workshop 3: Willemszaal: Workshop waarin een ervaringsdeskundige zijn/haar persoonlijke verhaal deelt.
16:15 Gezamenlijke afsluiting in de Sophiazaal
16:30 Borrel
17:30 Museum sluit

Tickets zijn 12,50 en via deze link te krijgen -> TICKETS
Dit is inclusief het theaterstuk, nagesprek, workshops en 1 drankmuntje voor de borrel.

Over workshop leider Cherinda Zwier

Vanaf haar geboorte wist Cherinda al dat ze beperkte levensverwachting had door haar ziekte, genaamd: Cystic Fibrosis. Ze leeft dan ook dag bij dag. Vlak voor haar 26e verjaardag kwam dan alles tot een keer punt. Wat doe je als je geen tijd meer hebt? Hoe ga je om met het leven en dood? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest, gevecht na gevecht?

“Problemen? Daar gaan we dwars door heen.

Obstakels? Die gaan we overwinnen.

Cherinda gaat je meenemen in de kracht van positiviteit met wat Groningse nuchterheid. Ze neemt je mee in het contrast van het verleden en nu vanuit haar beleveniswereld. Wat doe je in een situatie zonder lucht? Als je wacht tot het lijden eindelijk zou stillen.

Museum Sophiahof


Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden