Solidarity for Change: Building Grassroots Movements for Justice

  • Datum: 28 september 17:30 - 19:30
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

Over de hele wereld komen activisten aan de basis samen om te eisen dat er een einde komt aan de straffeloosheid en dat gerechtigheid en mensenrechten worden geëerbiedigd. Zij dagen corrupte en machtige elites uit, roepen op tot gendergelijkheid, een ecologische revolutie en gerechtigheid voor ernstige misdaden.

Door vanaf de basis te werken, beschikken zij over een enorm potentieel om systemische veranderingen in hun eigen gemeenschappen en wereldwijd te katalyseren. Niet gehinderd door economische, veiligheids- of politieke belangen kunnen zij de weg wijzen naar een betere toekomst, een toekomst die rechtvaardiger en gelijkwaardiger is.

Maar om verandering te bewerkstelligen hebben deze initiatieven onze volledige solidariteit nodig, vooral omdat veel activisten in een steeds repressievere omgeving werken. Door een grotere gemeenschap van solidariteit rond volksactivisme op te bouwen, zullen de kansen toenemen om crises te overwinnen en blijvende veranderingen tot stand te brengen.

Van Colombia tot Syrië zal deze discussie de nadruk leggen op het belang van bewegingsopbouw en activisme voor rechtvaardigheid, van kleine partnerschappen tot grootschalige coalities.

Met deelname van het publiek bekijken we hoe we allemaal deel kunnen uitmaken van lokaal activisme en dit kunnen steunen om de onderliggende oorzaken van straffeloosheid wereldwijd aan te pakken.

Panelleden:

  •  Ahmad Helmi - Medeoprichter van Ta'afi, Syrië. Oprichter van INOVAS (het internationaal netwerk van slachtoffers en overlevenden van ernstige mensenrechtenschendingen).
  • Deicy Patricia Carabali - Oprichtster van Asociación de Víctimas Renacer Siglo XXI, Colombia. Stichtend lid van INOVAS (internationaal netwerk van slachtoffers en overlevenden van ernstige schendingen van de mensenrechten).
  • NIEUW: Zabib Bakhit - Uitvoerend directeur van de Islamic Development and Relief Agency, Zuid-Soedan en huidige Shelter City-gast
    NIEUW: Tamara Mohr - Programmamanager van het GAGGA "Women Leading Climate Action Programme" bij Both ENDS. 
  • Marlies Stappers (Moderator) - uitvoerend directeur van Impunity Watch.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met The Hague Humanity Hub als onderdeel van de Maand van de Vrede. Wij zijn het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij dankbaar voor hun steun.

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden