The Handshake With: Kirsten Mildren van UNOCHA

  • Datum: 14 juni 17:00 - 19:00
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

Een carrière in de wereld van vrede en recht kan moeilijk zijn: er zijn zoveel mogelijkheden, oorzaken en routes in de sector. Soms kan het zelfs moeilijk zijn om te bedenken waar je moet beginnen - moet ik meerdere stages lopen? Moet iedereen 'programmamanagement' gaan doen? En waarom heeft elke VN-baan een sollicitatieformulier van 24 pagina's nodig?

Daarom lanceert The Hague Peace & Justice Talent Hub 'The Handshake': een reeks evenementen waarbij we topmensen uit de wereld van vrede en recht uitnodigen om met hen in gesprek te gaan en te vertellen hoe ze terecht zijn gekomen waar ze nu zijn! Je krijgt de kans om vragen te stellen, inzichten te krijgen en geïnspireerd te raken. Te beginnen met Kirsten Mildren, hoofd Public Advocacy and Campaigns bij UNOCHA op 14 juni (17:00 - 19:00 uur).

Over Kirsten

Kirsten Mildren is het hoofd van Public Advocacy en Campagnes voor het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden van de Verenigde Naties (UNOCHA). Ze leidt communicatie-inspanningen over de hele wereld om steun te bieden aan de 230 miljoen mensen die humanitaire hulp nodig hebben, voornamelijk door middel van wereldwijde pleitbezorgingscampagnes.

UN OCHA heeft een uniek mandaat om op te komen voor de mensen die het zwaarst getroffen worden door humanitaire situaties. Het is de humanitaire tak van de VN die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de internationale humanitaire respons om meer levens te redden.

Het aanwakkeren van conflicten, de dodelijke klimaatcrisis en gezondheidsepidemieën veroorzaken recordniveaus van honger en ontheemding, verergeren de armoede en hebben gelijkheid voor vrouwen en meisjes steeds verder buiten bereik gebracht. Als gevolg hiervan heeft één op de 23 mensen nu humanitaire hulp nodig.

Het is haar taak om de aandacht van de wereld gericht te houden op humanitaire kwesties.

Kirsten heeft een passie voor storytelling en innovatieve digitale content. Veel van haar campagnes voor World Humanitarian Day hebben prijzen gewonnen, zoals Impossible Choices, The Human Race en Share Humanity - https://about.worldhumanitaria....

Kirsten heeft net 20 jaar bij OCHA gevierd, waar ze in Addis Abeba, Genève, Bangkok en New York heeft gewerkt en is uitgezonden naar tientallen noodsituaties over de hele wereld, waaronder recentelijk de aardbeving in Syrië en Turkije.

Voordat ze bij de VN kwam, werkte ze als televisiejournalist voor de Australian Broadcasting Corporation, waar ze als cadet aan de slag ging na haar studie rechten en journalistiek in Australië.

Kirsten en haar drie zonen wonen in Den Haag met hun chocolade Labrador Toffee, die een pandemie puppy is.

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden