Wasteland: Streams of Waste Festival

  • Datum: 04 november 18:00
  • Locatie: Multiple locations 

Het Wasteland Festival brengt onderzoekers, kunstenaars en activisten samen om gezamenlijk de uitdagingen van afval in de wereld van vandaag aan te pakken.

Het thema van dit jaar gaat over de veranderlijke aard van afval, dat wordt gezien als een continu verschuivende entiteit. De voortdurende afvalcrisis is een gedeelde zorg, waarvoor een collectieve inspanning nodig is om een oplossing te vinden. In een tijd die gekenmerkt wordt door alsmaar groeiende milieuproblemen en productiegroei, is een kritische reflectie nodig over de grenzen van de groei. Het festival nodigt je uit om een dieper inzicht te krijgen in onze huidige realiteit en om mogelijke alternatieven te verkennen, terwijl je je bewust wordt van de dringende noodzaak tot verandering.

Programma
Gedurende het festival zullen er verschillende soorten evenementen plaatsvinden, sommige in The Grey Space en andere op verschillende plekken in Den Haag. Variërend van workshops en tentoonstellingen tot een clubavond.

Bekijk hier het volledige programma! 
Tentoonstelling - Afvalstromen
De tentoonstelling verkent de verschillende paden van fysieke en digitale afvalstromen en de impact die ze hebben op het milieu. Deze stromen verschillen in hun mate van zichtbaarheid en publieke erkenning. Terwijl we plastic afval in onze straten gemakkelijk opmerken, blijven de microplastics die ons lichaam infiltreren grotendeels verborgen. De tentoonstelling onderzoekt de gevolgen van vervuiling op zowel lokaal als mondiaal niveau, met als doel de effecten ervan op gemeenschappen en ecosystemen bloot te leggen.

Workshops
Het festival organiseert een reeks workshops over afval en creëert zo een toegankelijk en boeiend programma voor bezoekers, ongeacht leeftijd of achtergrond. De workshops gaan op een zinvolle en speelse manier in op de dringende problemen van onze tijd, zoals het opruimen van textiel-, voedsel-, elektronisch en plastic afval. In deze workshops kun je oude materialen leren repareren of hergebruiken, voorkomen dat dingen afval worden of ontdekken hoe je nieuwe objecten kunt maken van bestaande.

Gedurende het festival organiseren we verschillende boeiende en toegankelijke evenementen die het thema afvalstromen vanuit verschillende invalshoeken contextualiseren. Overdag brengen we het festival naar de straten van Den Haag om kunst en activisme te laten samensmelten in creatieve interventies. s Avonds komen we samen om onze inzichten te verdiepen door middel van keynote speeches, presentaties, filmvertoningen, optredens, dinersessies en clubevenementen. 

Ga mee op deze verwarrende en fascinerende reis!


Multiple locations Aanmelden