De missie van Integrity Initiatives International (III, uitgesproken als "triple I") is het versterken van de handhaving van het strafrecht om leiders die corrupt zijn en regelmatig mensenrechten schenden te straffen en af te schrikken, en om mogelijkheden te creëren voor het democratische proces om hen te vervangen door leiders die zich inzetten voor hun burgers in plaats van zichzelf te verrijken.

III werkt op verschillende manieren aan het beëindigen van grootschalige corruptie, onder meer door nationale maatregelen te steunen, zoals de speciale rechtbank voor corruptiebestrijding in Oekraïne, en door een internationaal netwerk op te zetten van jeugdleiders die in hun land in de frontlinie werken aan corruptiebestrijding. De EU is de belangrijkste pleitbezorger van de oprichting van een Internationaal Corruptiebestrijdingshof (IACC), dat nu de katalysator en coördinator is van de internationale campagne voor de oprichting ervan.

Relevante links:
- Klik hier voor de verklaring ter ondersteuning van de oprichting van het Internationaal Hof voor corruptiebestrijding, ondertekend door bijna 300 wereldleiders uit meer dan 80 landen.
- De Nederlandse minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken zet zich in voor de oprichting van het IACC.
- Canada heeft zich eveneens verbonden tot samenwerking met internationale partners om het IACC op te richten
- Nigeria steunt de oprichting van het IACC
- Luister naar rechter Mark Wolf (voorzitter van III) over het IACC in de BBC-podcast HARDtalk
- Bekijk hoe drie vooraanstaande juristen hun visie op een nieuw internationaal gerechtshof presenteren
- Lees meer over het IACC op de website van III en schrijf u in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief