Bijeenkomst: Wat betekent de rechtsstaat voor jou?

  • Datum: 05 juni 10:30 - 12:30
  • Locatie: Hoge Raad

Bijeenkomst bij de Hoge Raad: Wat betekent de rechtsstaat voor jou?

Van dinsdag 4 juni tot en met zaterdag 8 juni 2024 organiseren acht instituties voor een tweede keer de Week van de Rechtsstaat: de Eerste en Tweede Kamer, de Raad voor de rechtspraak, het Kabinet van de Koning, de Hoge Raad, de Raad van State, de Autoriteit Persoonsgegevens en de Academies voor Wetgeving en Overheidsjuristen.

Onderdeel van het programma is een bijeenkomst bij de Hoge Raad op woensdag 5 juni van 10.30 – 12.30 uur. Een ontmoeting tussen mensen die werkzaam zijn in de rechtspraak, de wetgevende macht of de uitvoerende macht èn burgers van Nederland. Dit jaar spreken we met elkaar over de vraag: wat betekent de rechtsstaat voor jou?

De bijeenkomst wordt geopend door Dineke de Groot, President bij de Hoge Raad. Zij spreekt over het thema: werken aan regels die werken voor jou. Tweede spreker Tof Thissen, oud-directeur van UWV WERKBEDRIJF en nu voorzitter van de oudercommissie Kindertoeslagen, bespreekt het perspectief van de hulpzoekende burger en wat de overheid kan doen. Spreker Will Tiemeijer schreef mee aan het onderzoek Grip van de WRR, over de vraag hoe de burger grip kan krijgen op zijn leven. Na deze verhalen gaan we met elkaar in gesprek, waarbij ook Reimer Veldhuis, Landsadvocaat, zal aansluiten en zijn reflecties zal geven.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die werkt voor de rechtsstaat of die erin geïnteresseerd is! Schrijf je snel in door een mail te sturen aan m.vandenbergh@hogeraad.nl. Vol is vol!

Kijk voor meer informatie en het meest actuele programma op onze website www.weekvanderechtsstaat.nl.

Hoge Raad


Korte Voorhout 8
2511 EK The Hague

Toon op kaart

Aanmelden