Rondje Rechtsstaat

  • Datum: 08 juni 10:00 - 16:00
  • Locatie: Den Haag

Onderdeel van de Week van de rechtsstaat is het Rondje Rechtsstaat.

Op zaterdag 8 juni houden acht organisaties in Den Haag en elders in het land open huis tijdens dit Rondje Rechtsstaat!

De Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, het Kabinet van de Koning, de Raad van State, de Hoge Raad, de Raad voor de rechtspraak, Landsadvocaat Pels Rijcken en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben de handen ineengeslagen en openen hun deuren tussen 10:00 en 16:00 uur om informatie te geven over hun rol in onze democratische rechtsstaat.

Tijdens het Rondje Rechtsstaat kan iedereen, kosteloos en zonder inschrijving de gebouwen van al deze acht organisaties die de rechtsstaat vormgeven bezoeken, kennismaken met de mensen die daar werken en informatie krijgen over vragen als: hoe komt een rechter tot zijn oordeel? Welke rol vervullen de diverse instituties? Er zijn rondleidingen, je kunt in gesprek gaan met de betreffende medewerkers, er zijn nagespeelde rechtszaken in verschillende steden in het land, je kunt horen hoe een wet tot stand komt, een foto in toga maken of de Gotische zaal van de Raad van State bezoeken. Er zijn nog talloze andere activiteiten voor jong en oud.

Het Rondje Rechtsstaat wordt op dezelfde dag georganiseerd als de Dag van de Bouw en de Dag van de Architectuur. Er is dus nog méér te bekijken die dag…

Kom langs op zaterdag 8 juni en neem je familie en vrienden mee!

Houd voor het meest actuele programma onze website in de gaten!

Bekijk hier het Programma van het Rondje Rechtsstaat

Den HaagAanmelden