Eternal Spring

  • Datum: 08 februari
  • Locatie: Filmhuis The Hague

Eternal spring is nu te zien bij Filmhuis Den Haag. Een intrigerende geanimeerde documentaire over de kaping van de Chinese staatstelevisie door de verboden spirituele groep Falun Gong.

In Maart 2002 werd een staatstelevisiestation in China gekaapt door leden van de verboden spirituele groep Falun Gong, die het verfijnen van lichaam en geest nastreven waarbij waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid belangrijke waarden zijn, met als doel de aanklachten van de regering te weerleggen. In de nasleep wordt de stad Changchun, waar de grondlegger van Falun Gong vandaan kwam, geteisterd door een reeks politie-invallen. Ook Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (Justice League, Star Wars) wordt gedwongen te vluchten.

Hij arriveert in Noord-Amerika en geeft de kaping de schuld voor het verergeren van de gewelddadige onderdrukking. Zijn opvattingen worden op de proef gesteld wanneer hij de enige overlevende deelnemer ontmoet die uit China is ontsnapt en nu in Seoul, Zuid-Korea woont. Geïnspireerd op Daxiong’s kunst, combineert Eternal Spring live-action met 3D-animatie in een indrukkend verhaal over verzet, met schrijnende ooggetuigenverslagen en vastberadenheid om op te komen voor politieke en religieuze vrijheden. Ongeacht de prijs die hiervoor betaald dient te worden.

'Animatiedocu over gedoemde verzetsdaad tegen de Chinese autoriteiten' ★★★★ - NRC'In tekeningen geschiedenis tot leven gebracht' ★★★ - VPRO Cinema

Eternal Spring is Chinese gesproken met Nederlands ondertiteling en is te zien bij Filmhuis Den Haag. Voor meer informatie, en om kaartjes te kopen, klik hier.

Speeldata: 7 februari 18:45 & 8 februari 18:45 

Filmhuis The Hague


Spui 191
2511 BN The Hague

Toon op kaart

Aanmelden