Movies that Matter Festival 2024

  • Datum: 30 mei
  • Locatie: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui

Het Movies that Matter Festival 2024 vindt plaats van 22 t/m 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

Het doel van Movies that Matter is om de blik op mensenrechten te verruimen door het vertonen van films en het stimuleren van vertoningen van films over urgente maatschappelijke thema's. Dit doen we door het organiseren van het jaarlijkse Movies that Matter Festival, educatie vertoningen voor studenten en scholieren, het organiseren van events, met advieswerk in binnen- en buitenland en het ondersteunen van festivals in het buitenland.

Link naar het blokkenschema

De thema's van dit jaar zijn:

- Festival Favourites

- Shorts

- Focus op Turkije

- Take on Classics

- Take on Freedom

- Take on Future

- Take on Love

- Take on Power

Films die worden vertoond zijn onder andere:

Als ik mijn ogen sluit: leven met de Japanese kampen (Pieter van Huystee)

  • Als ik mijn ogen sluit: leven met de Japanese Kampen is een film over de vrouwen en meisjes die de Japanese kampen overleefden. De verhalen van de overlevenden werden na de oorlog in Nederland niet gehoord of erkend.

History - Memory - Commemoration / Java

  • Geschiedenis - Herinnering - Herdenking is een langlopend onderzoekproject van de Nederlandse kunstenaar Hans van Houwelingen, samen met Iswanto Hartono en Mirwan Andan van het Indonesische kunstenaarscollectief ruangrupa. In samenwerking met De Balie maken zij zeven films over specifieke locaties uit de koloniale geschiedenis van Nederland en Indonesië: Java, Aceh, Nias, Nederland, de Molukken, Sulawesi en Papoea.

The Body Politic (Gabriel Francis Paz Goodenough)

  • Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld.

Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui


Spui
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden